Alla inlägg under september 2016

Av amandahermansson - 12 september 2016 09:37

Nu har Laia åkt iväg till skolan. Som sagt så åkte hon med pappan dit. Idag ska jag gå tillbaka till språkskolan som finns här i staden då dem inte har mejlat mig än och jag börjar bli desperat efter saker att göra på dagarna. Skoja, inte desperat direkt men jag vill ju som sagt inte sitta själv här hela året. Men nu börjar jag äntligen att tänka som jag brukar, att allt kommer lösa sig. Om inte den här språkskolan har kursen med flera personer så får jag titta på en skola i Malaga, hade ju tyckt det vore skönt att inte åka dit varje dag men om det är vad som krävs så är det väl värt det. Ska även mejla till orkestern igen då jag fortfarande inte vet om jag ska förbereda en låt eller få en där... Problemet är att jag inte har med mig så mycket noter och jag tog bara med mig låtar som jag tycker om vilket innebär inte jättemycket klassiskt och heller inte så många svåra stycken (som jag tror krävs för att imponera på en uppspelning). Men jag hoppas att det löser sig också. Jag väljer en låt och så går jag dit. Igår spelade jag ialla falla fast att hela familjen var hemma. Var lite nervöst, men tror alla var glada. En av tjejerna kom in med en låt och frågade om jag kunde spela det (vilket jag kunde som tur var) och efteråt sa pappan att han tyckte jag var duktig.Skönt att höra, hade vart jobbigt om de hatade stråkinstrument. Men pappan brukar ibland sätta på klassiskt musik och spela så det hörs i hela kvareteret haha. (Nästan som du pappa, fast jag gillar din musik bättre!) På tal om min pappa, så sa han igår till mig "du måste umgås mer med familjen" men faktum är att jag gör det så mycket jag kan. Men ni vet ju själv hur det ser i ut er familj, är ni hela tiden samlade allihopa? Nej ganska sällan faktiskt. Stor del av dagen spenderar man ju var och en för sig med sin egna bussiness. Samma sak här. Men så fort nån badar i poolen, kollar på nåt bra på tv, ska plocka fram inför maten, åka och handla osv så är jag med. Jag är med så mycket jag kan men även jag har mina stunder för mig själv, här som hemma. Och så är det. 


Av amandahermansson - 11 september 2016 18:43

Igår när jag kom hem från Malaga så var ju mammans syster, hennes man och deras barn här. Kusinen sov över här och föräldrarna kom tillbaka på förmiddagen idag. Säger bara en sak att jag är glad att jag inte är au pair åt den ungen. Hon är två år men kan knappt prata och verkar vara rädd för allt. Hon börjar gråta typ hela tiden... Laia känns ganska stor ändå och jag är glad att hon pratar så bra och det är skönt också att hon vet själv när hon måste gå på toa haha ;) Ialla fall så är de fortfarande här. Trodde de skulle åka snart så att jag kunde spela lite fiol. Nu kom dessutom de stora tjejerna hem (de har vart hos sin pappa den här veckan) så vi får väl se om jag spelar ikväll eller om det får bli imorgon. Men om jag ska göra uppspel på lördag så måste jag bestämma låt och börja öva jättemycket på den. 


Idag så började jag med att träna, test vecka 11 och jag var 5 sekunder långsammare än samma test vecka 7.. Trodde det skulle ta mycket längre tid nu med tanke på att jag hade nästan två veckors uppehåll och att det är ganska annorlunda att träna här. Så är ganska nöjd med tiden ändå :) doppade mig i poolen men tyckte nästan det var lite kallt ute så jag gick in och duschade och sen skype:ade jag med Emma fram till lunch. Var så skönt att bara få prata av sig. Det är en sak att skriva här men att faktiskt få berätta det för nån är ännu bättre. Och så var det skönt att kunna prata på svenska och verkligen säga allt jag ville. Här blir jag ofta tyst och inte deltar i samtal (om det inte är ty p två tre personer bara) för när det är flera så är det så svårt att hänga med så jag försöker bara förstå och då blir det att jag inte säger nåt. Så det var skönt att få prata lite. Eller ja, vi tog lunchpaus och fortsatte prata sedan men totalt pratade vi i lite mer än 3 timmar!! Haha men då tryckte vi in två veckors händelser och tankar så det är ju inte så lång tid egentligen. 


Nu tror jag att kusinen åkte hem så vi får väl se vad som händer,jag är på mitt rum nu och tänkte titta på en serie innan jag bestämmer mig för att spela eller inte. Vill inte avbryta i hemkomsten och kramkalaset typ. 

Imorgon börjar Laia skolan men hon börjar sent så Juanjo (pappan) skjutsar och hämtar henne.Men på tisdag är första dagen jag ska gå med henne till bussen, men då följer pappan också med eftersom det är första gången. 

Vet ni, när jag tittar ut genom mitt fönster så tycker jag att det ser ut som grå moln på himlen. Jag kanske ser fel men det skulle vara härligt med lite regn faktiskt. Det har vart så varmt den här veckan så det skulle nog rensa luften bra. Bara det inte blir kallt efteråt :( börjar nog vänja mig vid klimatet här så idag när det var 26 grader har jag tyckt att det var, inte kallt direkt, men inte så varmt heller. haha. 

denna bilden är från september för två år sedan, men ni är så fina och jag saknar er massor !!!! 

Av amandahermansson - 10 september 2016 21:33
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av amandahermansson - 10 september 2016 20:27

Så imorse tog jag bussen till Malaga. Hållplatsen ligger typ 1 min från huset. Resan tog dock längre tid, en timme. Fast då hade chauffören haft rast i ca 20 minuter längs med vägen... när jag kom fram visste jag inte riktigt vart jag skulle men jag hittade en turistbyrå och fick en karta. Fast där jag var så såg man var huvudgatan var så jag började gå längs med den. Tittade in i lite affärer här och där. Köpte en tröja på en affär och en klänning på hm samt en body lotion från body shop. Det fanns en affär som hette "Stradivarous" så jag var bara tvungen att gå in där, men det var en klädaffär och inte en musikaffär som man kanske kunde tro haha. Där hittade jag en snygg bomberjacka, men det är inte direkt säsong för en tjockare jacka nu så jag köpte aldrig den. Letade sen efter en bra restaurang, hittade en och åt spagetti och köttfärssås <3 så gott. Sen gick jag mot hamnen. Kände att jag hade gått runt i det som var "centrum" vilket inte var speciellt stort egentligen.. Trodde faktiskt att det skulle vara större. Det finns ju dock mycket sevärdigheter som jag inte brydde mig om, men det får bli en annan dag. Idag ville jag mest se mig om och titta runt lite. Nästa gång ska jag också leta efter ett bibliotek där de förhoppningsvis har bättre urval på engelska böcker, har jag tur kan jag hitta nån på svenska också (vilket vore så skönt!). 

 

(inte så bra bilder ibland då vissa är tagna med snapchat. har även märkt att jag har en fläck uppe i hörnet på varje bild och jag tror att min kamera fick en liten stöt senast jag spräckte baksidan... inatt drömde förresten att jag gjorde det igen....) 

sen gick jag längs med hamnen där de stora kryssningsfartygen bla lägger till. Gick sen över vägen och gick igenom en park tillbaka mot centrum. I den parken fanns det gångar huller om buller och när jag gick där så tänkte jag att det skulle vara ett bra stärre att köra intervaller på hahaha... 

Gick tillbaka in mot centrum, min plan var att fika på em innan jag åkte tillbaka men jag var så mätt så jag köpte iste som jag drack medan jag gick smågator tillbaka till bussen. Stannade och köpte vatten och tappade ut alla mina mynt på golvet... 

Bussresan tillbka var dock bland det skummaste jag vart med om. Efter typ halva vägen var bussen full och chauffören stannar och hälften av bussen går av, sen tar han motorvägen tillbaka till rincon (han skulle egentligen åka småvägar) och när han stannade på ett ställe i stan som jag kände igen mig på (men där han inte skulle stanna egentligen) så kände jag att jag måste av för annars vet jag inte vart jag hamnar... så istället för 1 minuts promenad blev det ca 10 tillbaka till huset. OCh jag var så jäkla kissnödig så det köndes typ som 10 år haha. 


Mammans syster med familj var på besök men jag kände att jag bara skulle avbryta så efter en timme eller så på mitt rum så gick jag på promenad. Gick precis som igår mot centrum och tog strandpromenaden tillbaka. Var så sugen och hade bestömt att jag skulle köpa glass på vägen tillbaka. Gick förbi 3 stycken som inte hade glass/var slut och så kommer jag till en och de har inte det jag vill ha, så får välja nåt annat och sen märker jag att de har gett mig fel glass. Så jag fick äta en glass med peanut butter istället för caramel och jag som inte ens tycker om nötter... Så tokigt kan det bli ibland, vilket är jobbigt när man har bestämt sig för vad man vill ha. Jaja, jag fick en glass tillslut. Satt i gräset vid stranden och åt. Hade kunnat sitta där längre om inte "gräset" hade vart mer som gräs och inte granris och stickit i rumpan, så jag gick tillbaka igen. Nu har gästerna åkt, men lillkusinen (i Laias ålder) ska sova här. Men nu ska jag gå och äta middag, så vi hörs senare! 

 

Av amandahermansson - 9 september 2016 21:44

Blev en rätt så händelselös dag idag med... Men eftersom mamman har jobbat hemma den här veckan, och ibland pkt iväg på jag-vet-inte-vad-för-nånting så blir Laia själv med städerskan, vilket jag tycker känns fel för hon är ju där för att städa och så måste hon hålla koll på en unge också. Även om Laia tycker jättemycket om henne så känns det fel så jag har också stannat hemma. Städerskan är förresten jättesnäll och jag gillar henne. Idag frågade hon om jag skulle åka in till Malaga och jag sa att jag tänkte göra det imorgon, då sa hon att nästa lördag kunde vi åka dit tillsammans och så berättade hon lite om vad man måste se och hur man tar sig dit (förstod inte allt dock...) Senare så sa hon också att jag jättegärna fick komma till henne och äta lunch nån dag, hon bor tydligen i en lägenhet ganska nära, tror hon sa 20 min promenad. 


Runt tretiden så gick jag iallafall ut på en liten promenad, gick mot centrum men sen gick jag ner till stranden, köpte en glass och tog strandpromenaden tillbaka. Väl i huset så samlade jag lite kraft och så tränade jag. Alltså har nog inte sett min mage så svettig, trodde det bara var på filmer och photoshoots som magmusklerna ser så blanka och fina ut, men det kan tydligen hända på riktigt haha.. Efter passet hoppade jag i poolen för att svalka mig (verkligen det bästa att kunna bada efter en workout!!) och sen duschade jag. Medan jag tränade kom pappan hem från konferensen i Madrid. Jag ska ju vara barnvakt på onsdag och fredagskvällar men hade inte räkna med det idag (eftersom jag inte visste när pappan skulle komma) men de stack iväg så Laia, Pepa (hunden) och jag gick till parken idag med. När vi kom tillbaka så åt vi mat och nu tittar hon lite på tv och ska alldeles strax sova. Då ska jag titta på doobidoo och äta marabou. En äkta fredagskväll ;) 

     

Av amandahermansson - 9 september 2016 09:57

På em igår så gick jag med Laia och hunden till en park här i närheten. Först så lyssnade hon inte alls på mig så jag sa att då går vi hem och då började hon leka jättefint så vi blev kvar ett tag till. När vi kom hem så var mamman iväg på nåt ärende så jag tränade och efter det så badade vi. Poolen ligger i solen hela dagen, men på kvällen så är den i skuggan så till en början var det jätteskönt att bada för jag var varm och svettig, men efter en stund blev det ganska kallt. Laia frös dock inte så vi badade en stund till. Även efter att jag duschat varmt så kände jag mig kall. Trodde inte jag skulle säga att jag frös här nere än på ett tag men det gjorde jag faktiskt ;) så igår kunde jag äntligen ha tjocktröja på mig (det är så mysigt med tjocktröjor) fast som vanligt så blev jag jättevarm lagom till jag ska sova... Vet inte varför men precis innan jag ska lägga mig så är det jättevarmt och svettigt och sen vaknar jag fram morgonen av att jag fryser..


Imrose när jag vaknade hade jag ingen lust att träna, så jag sköt på det passet till ikväll. Så nu har jag ätit frukost, städat mitt rum (vilket innebär att jag har sopat golvet, tror inte de har en dammsugare?) familjen har en städare som är här varje veckodag och sopar och torkar golven, stryker osv. Hon städar mitt badrum men jag städar mitt rum själv. Och eftersom man har skor på sig inne (flipflops) så blir det smutsigt, men man ser det inte så bra, ialla fall inte i mitt rum, eftersom golvet är mönstrat. 


Och även idag har jag inga planer. Tror jag ska gå ner mot centrum, och kanske stanna på stranden ett tag. Imorgon har jag ialla fall tänkt åka in till Malaga, om inte familjen har några bättre planer. Just de här senaste dagarna så har det nästan kännts som att jag har sommarlov. Men på måndag börjar iallafall Laia skolan så då blir det nog lite annorlunda. OCh jag vet, jag letar och letar efter saker att göra. Men här verkar inte finnas så mycket. Jag vänar som sagt på svar från språkskolan, har de inte svarat efter helgen får jag väl gå dit igen. Sen fick jag svar från orkestern igår, de skrev att jag var välkommen lördag den 17 och sen tid och adress. Men de skrev inte vad jag skulle göra där då? Jag tror dock att det är nån form av uppspel för det läste jag på deras hemsida att de har på lördagar, men jag skickade ett mejl och frågade för säkerhetsskull. Blir lite orolig om jag måste göra uppspel, har inte ens många låtar med mig som jag kan välja på...  Aja hoppas det löser sig, för om jag kan vara med där har jag nåt att göra och får förhoppningsvis nån vän. 

Än så länge kanske jag får finna mig lite i att det inte är så mycket att göra. Jag brukar alltid tänka att det löser sig med tiden, ta det lite som det kommer så ska du se att allt blir bra. Men här nere har jag glömt bort det lite. Känner en ganska stor press av att "göra det bästa av året" "lev livet" osv. Det är faktiskt ganska svårt att börja på nytt i ett nytt land, ny stad, du  känner ingen och du kan inte språket jättebra. Men ja, året är långt och så småningom så löser sig väl det mesta, eller? 

Av amandahermansson - 8 september 2016 11:50

Så igår var en rätt så händelselös dag. Gjorde typ inget av nytta. Låg vid poolen, läste ut min bok och badade, tränade, badade med Laia, åt lunch. tittade på hawaii five-o. Sen på kvällen så hände något! Vi åkte till ett köpcentrum här i staden för att handla lite. Det fanns en affär som man skulle kunna jämföra med ica maxi. De hade alla möjliga sorters avdelningar och allt var superbilligt. Köpcentrumet var fint och verkade ganska nytt, jag vet dock inte hur man tar sig dit utan bil, men det måste ju gå. För där kan man spendera nån dag då och då. När vi kom tillbaka så åt vi middag och sen var det kväll. Laia va skitjobbig på em, innan hon sov middag så skrek hon så fort man sa eller rörde henne. Så det slutade med att mamman och jag lämnade henne skrikandes på sängen för att sova. Hon fortsatte skrika i kanske 10 min innan mamman kom tillbaka och lugnade henne och hon äntligen somnade. 

På kvällen så hade jag tänkt titta på hawaii five-o igen, men så visade det sig att det var samma två avsnitt som på eftermiddagen :( så jag gick ner på mitt rum för att titta på en repris av fångarna på fortet och då går det endast att titta på det i Sverige..... Så det blev idol istället. Jag som inte är en idol-person har visst blivit det på sista tiden, för två år sedan hade jag inte sett ett avsnitt och nu har mina favoriter vunnit/kommit tvåa så vi får väl se om jag kan tippa vem som vinner i år med ;)


Idag då, ja än så länge lika händelselös som igår. Började med att jag vaknade halv sju av ingen som helst anledning och kunde typ inte somna om. Vid åtta ville jag verkligen bara sova men visste att jag måste upp och träna innan det blir för varmt. Så tillslut masade jag mig upp och tränade. Duschade av mig och åt frukost. Jag har lagat ett hål i ett linne och fickan på ett par shorts. Letat efter saker att göra i Malaga. Tänkte att jag skulle åka dit på lördag. Egentligen så önskar jag att jag kunde åka dit med fmiljen första gången då de säkert vet vad man kan göra där osv. Men vet inte vad de ska göra på lördag, jag vet inte ens när tjejerna och pappan kommer tillbaka, kanske på fredag eller söndag? Jag har också mejlat till en ungdomssymfoni i Malaga. Men på deras hemsida verkar det som att man måste göra uppspel/intagsprov och det känns bara jobbigt. Men jag måste komma in för det känns som att om jag har en orkester så har jag något att göra och jag kommer även få vänner. Plus att det är ganska viktigt för mig att få spela. 

Jag väntar även på svar från språkskolan, hoppas inte de glömmer bort att svara för då måste jag gå dit igen i början på nästa vecka.. Men nu kanske jag ska gå ut och läsa lite, har ju som sagt bara 15 dagarpå mig innan jag måste uppför det där berget och lämna tillbaka boken... Hoppas jag kan hitta nåt bibliotek i Malaga som har bättre urval av böcker. 

Har märkt att känslan jag har här på dagarna är som att ha sommarlov. Det blir säkert annorlunda under hösten, men jag kommer ha ganska mycket tid att slå ihjäl, så jaa jag letar och försöker men jag måste hitta nåt att göra med tiden. Snart är det väl höst och då kan man inte bada och sola och om man blir instängd i huset har man inte så mycket att göra. Men jag tror att det löser sig. 

Av amandahermansson - 7 september 2016 09:44

Jaa, vad gör man när klockan inte ens är 10 och man redan är uttråkad? Har inga planer för dagen alls. Kommer nog bara vara hemma i huset. Förmodligen slutar jag i en solstol vid poolen med min bok. Men jag tror att man kan tröttna på det också. Eller när man väl sitter där är det skönt men är man uttråkad innan så vill man typ inte sätta sig och läsa för det känns inte som att man kan koncentrera sig.. Men jag måste göra något. Så jag har tagit kort på mitt rum så ni ska få se lite :) 

Jag har kommit fram till att det är läskigt likt mitt eget rum. En vägg är mörkblå och de andra ljusa- mitt rum (=mitt i sverige) har en ljus och resten mörka. Sängen står längs samma vägg. Det är en garderob vid fotändan av sängen, samma här och hemma. Dock så har jag mina kläder i garderoben som står vid väggen mittemot sängen. Längs samma vägg har jag både här och hemma ett skrivbord. Till och med fönstret sitter på samma vägg. Så jag borde känna min ganska hemma i rummet, vilket jag tror att jag gör :) 


Sängen har så man kan dra ut en till säng under, vilket jag brukar göra och så sitter jag på den nedre sängen och har den övre sängen som skrivbord haha. Det står även ett nattduksbord mellan huvudänden och väggen, men det syns inte på bilden.

Till och med fiol ligger på samma plats här som hemma. Det enda som jag kan tycka att jag saknar i mitt rum är en spegel, det finns en stor spegel i badrummet men det är lite jobbigt att behöva gå dit hela tiden, tex. när man provar kläder. Men, det går att leva utan spegel på rummet ;) på bilden ser ni också prydnadskuddarna som jag sov på i början. Nu har jag vant mig vid den stora kudden, men härom dagen så fick jag en vanlig kudde, den hade rätt format men var bara hälften så stor som en kudde. Så jag fortsätter sova på den stora kudden.. 

Här ser ni det stora klädskåpet, jag har lådorna och skåpet över dem, samt en hylla för skor i skåpdörren bredvid. Skrivbordet är pyttelitet och jag har det mest för att lägga saker på. Som sagt så sitter jag ju på sängarna när jag skriver eller gör nåt. 

(som vanligt är det problem med att få bilderna åt rätt håll men jag orkar inte bry mig, ni får väl vända på huvudet) 

Här är badrummet, dusch i samma hörn som hemma, toa på samma ställe (till höger vid dörren) handfatet sitter dock på rätt ställe men på fel vägg ;) sen har jag en halv del av en hylla i det där skåpet som ni ser. Inte mycket men resten av hyllorna är verkligen proppade med saker så det går typ inte för mig att ha mer... 

Så jaa, det var det. Rummet är inte jättesnyggt, tex. har det världens fulaste överkast och skrivbord mm. Men det duger och jag älskar att man kan dra ut sängen. Perfekt för att sitta och skriva eller med datorn. Och när man kollar på film på kvällen kan man ligga där nere så slipper det bli varmt på platsen där man ska sova ;) 

Kan nog ta lite bilder på andra delar av huset med så ni får se det också så småningom, men nu när det är folk hemma på dagarna så känns det lite dumt att gå runt och fota så det gör jag när ingen är hemma ;) 

me


Hola amigos!
Amanda, 19 år från Eskilstuna här. Just nu är jag dock i Spanien och upplever min dröm att jobba som au pair! Om du fortsätter klicka in på min blogg kan du följa min resa :)

mina blogg dagar

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

sök

kategorier

arkiv

tidigare år


Skapa flashcards