Alla inlägg under september 2016

Av amandahermansson - 23 september 2016 11:10

Måste bara berätta om min dröm inatt. Jag drömde att jag hittade ett papper på terassen här (pappret ligger faktiskt där på riktigt) och när jag läste vad det stod så handlade det om hur man skulle behandla en viss cancer. Efter en liten stund gick det upp för mig att det stod på svenska och att pappret var menat för mig. Familjen hade alltså märkt att jag var sjuk fast jag själv inte visste om det. Och det som kunde rädda mig från att bli sjukare var ifall nånting i Laia (typ blodgrupp eller nåt vet ej) matchade mina. Så medans jag väntade på deras undersökning av henne så meddelade jag min familj och de närmsta vännerna. Hopplösheten och oron inför livet och sjukdomen som jag kände i drömmen var så otroligt verklig och när jag vaknade till nån gång under natten så kände jag mig precis så ledsen och hopplös. Som tur var så visade det sig att Laia och jag var en match och att allt skulle bli bra efter bara en operation. Men alltså ni förstår inte hur lättad jag blev då. Brast i gråt i en väns famn och kunde inte sluta gråta av lättnad att jag skulle få fortsätta leva. Jag var dock tvungen att åka hem härifrån, men jag slapp ju vara sjuk så det gjorde inget. 


Sen blev jag väckt tidigt idag med av Laia. Men då var jag ändå så tacksam att jag är frisk och att jag lever. Trots att det bara var en dröm så var det så verkligt och det fick mig verkligen att uppskatta allt. Drömmen stannade kvar även när jag vaknade och att jag minns den så tydligt gör det hela ännu mer påtagligt.

Kram till alla er som lever och mår bra, till er som lever och inte mår bra, och även till er som inte lever längre! 

Av amandahermansson - 22 september 2016 19:56

Alltså ni fattar verkligen inte hur mycket myggor det är här. Inne som ute. Satt på en av tjejernas rum i ca 15 minuter medan Laia borstade mitt hår och satte tofsar (sååå skönt btw) och fick typ 200 myggbett. Jag brukar ju inte få så mycket myggbett men här är det helt crazy hur många jag får på bara några minuter. 

Resten av dagen har vart lugn hämtade barnen och åt mat. Sen tittade vi på frozen så då gick ju lite tid. Laia älskar frozen och hon var så söt under sångerna när hon satt och gjorde samma rörelser som Elsa :) Nu är hon som vanlig trött, men idag extra trött eftersom hon gick upp typ 6 eller nåt, och dessutom inte somnade förrän 10 igår... Hon är påväg i säng nu men vet inte riktigt vad som håller henne uppe men hon är just i samma rum som mamman så det får hon ta. Pappan kom visst hem ikväll, trodde han skulle komma imorgon. Han är riktigt förkyld, kunde typ inte prata. Laia börjar också snora. Antar att det kommer nu efter en tid i skolan. Men jag hoppas att jag inte blir smittad, har ingen lust att vara sjuk här nere... 


Imorgon har jag som vanligt inget inplanerat, och jag kan ju inte äta frukost på cafe varje dag, även fast det är billigt. Stranden blir det nog inte heller för det var så jäkla kallt i vattnet. Och det enda jag måste köpa är plåster så jag kanske tar en promenad till affären då. Ååh det är så tråkigt att vara sysslolös här, just då känns allt så himla meningslöst. Hjälp mig gärna med vad ni tror jag kan göra här!! (vill bara försäkra er om att jag har letat och försökt ta reda på saker att göra men i rincon så finns det typ inget.) och på vardagarna har jag itne tänkt på att jag kan åka in till malaga, men det tar bara 30 min med buss så det kan jag ju göra. Nästa vecka ska jag göra det. Måste titta runt lite mer i staden, kanske se lite turistgrejer osv. Måste ju hitta ett bibliotek också. Och nåndag ska jag åka till ikea, men det måste vara en heldag så det får bli en söndag. Kanske kan mina au pair vänner följa med då :) dem har förresten språkkurser just nu så de har inte så mycket tid över på vardagarna att ses. Och förmodligen (har inte fått svar än) så ska jag läsa en kurs två veckor i början på oktober. 

Nu ska jag gå och äta middag, om vi kan få en supertrött och skrikig unge till sängen först. Sen handboll på play. Hejdå.

Av amandahermansson - 22 september 2016 11:44


Godmorgon! Vaknade tidigt imorse av Laia som skrek och var högljudd, hon hade tydligen gått upp tidigare med de andra (vilket jag tyckte var skönt för då var hon påklädd och hade ätit frukost när jag kom upp) men jag låg kvar i sängen tills jag skulle gå upp. Så vi hade tid att läsa en saga och sen kom Ladis och så gick vi alla tre och hunden till bussen. Gick hem, tränade, duschade och sen gick jag faktiskt till ett cafe och åt frukost. Det är typ ett bageri, eller översättningen skulle typ bli "brödaffär". Köpte det ni kan se på bilden, liten baguette, fikabröd och 500ml festis (typ festis, finns jättelite dricka här, eller ialllafall i festis väg) och det kostade bara 3,5 euro, alltså ca 35 kr. Jag var förvånad för i Sverige hade det säkert kostat närmare 100 kr. Jag har tyckt när jag är i affären att allt är så billigt och jag det känns iallafall som att det är billigare här än i Sverige. Tex. på vägen hem så köpte jag kuvert och då fick jag 10 kuvert för 0,60 euro, knappt 6 kr vilket jag typ hade fått 1 kuvert för i Sverige. Bra för mig att det är så billigt ;) 

Gick såklart längs med havet tillbaka. Och nu sitter jag ute vid poolen och njuter av värmen, ska läsa lite och sen kanske titta på idol innan jag går och hämtar barnen. Och ikväll ska jag försöka få tid och titta på guif som spelar, har fixat så jag kan se elitserien så förhoppningsvis blir det lite handboll i vinter också, har lite svårt att släppa sporten ;)

 

Av amandahermansson - 21 september 2016 18:57

Jaa som vanligt så började dagen med lite gråt eftersom någon sover för lite och inte vill gå upp. Det blir bra efter lite trilskande och sen kom ladis men idag lyssnade Laia inte så bra på henne heller. Ladis följde med till bussen, jag tror att förra året så spenderade Laia ganska mycket tid med Ladis så det är ju inte så konstigt att de tycker om varandra. Men när de gick och höll handen hela vägen så kände jag mig faktiskt lite avundsjuk. Men när jag hämtade barnen så höll Laia mig i handen hela vägen hem :) 

 

Det var nån konstig dimma vid havet och längs med kusten idag, tänk er dimma fast brun. Jättekonstigt? 


Sen gick jag hem, tog en löprunda, duschade och åt frukost. Sen väntade jag lite för att det skulle hinna bli lite varmare ute och så packade jag min väska och gick ner till stranden. Trodde att det fortfarande skulle vara skönt i vattnet men det var svinkallt. haha så jag badade inte utan stod i vattnet med vatten till låren ungefär. Sen låg jag på stranden och läste och åt matsäck fram till halv 2 ungefär. Då var mitt vatten slut så började gå hemåt, men så hade jag tänkt att jag skulle gå och köpa plåster, dricka och nån form av kakor/bars att kunna ta med mig som matsäck när det behövs. så kag gick och handlade istället. Glömde såklart plåster... (och det har gått hål på min blåsa så fick in sand där och var tvungen att ta bort den döda huden så nu har jag två stora sår på hälarna istället...) Tyckte dock det kändes onödigt att gå hem för att nästan direkt behöva gå och hämta barnen. Såå, jag köpte en glass och gick tillbaka till havet. Åt min glass och sen la jag mig, i skuggan den här gången, och läste lite till. 


När vi kom hem (nu bestömmer jag mig för att skriva hem.) så åt vi mat och sen har Laia och jag badat lite i poolen (vattnet där var inte heller så varmt) men det blir inte så mycket bad utan mest lek med hennes lilla kök. Nu har vi duschat och tittar lite på barnprogram, eller ja jag bloggar. Mamman åkte nånstans med de stora tjejerna och vet inte varför eller när de kommer tillbaka, men hon sa inget mer än "hejdå" så tror de kommer tillbaka till middagen. Hoppas jag ;) 

fick sällskap på min lilla photosession av en äldre man.. haha

Det var faktiskt skönt med en dag på stranden, och inte tillbringa all tid i huset, vet dock inte vad jag ska göra imorgon. Kanske träna och sen gå in till stan och äta frukost på ett fik? Churros kanske ;) 

Av amandahermansson - 20 september 2016 21:27

Så idag har inget speciellt hänt. Som vanligt på morgonen, laia var dock väldigt gnällig för hon är så himla trött. Gick till bussen och när jag kom tillbaka så tränade jag. Har bestämt mig för att börja om åp vecka 1 men bara göra ett pass om dagen. Så första 12 veckorna gör jag alla förmiddagspass och 12 veckor efter det gör jag eftermiddagspassen så får vi se hur det går. Idag märktes det ialla fall att jag har gjort 12 veckor och att det första passet är menat för "nybörjare". Men samtidigt är det vad som är så bra med det här programmet, fortfarande så kunde jag få ut nåt av passet genom att anpassa det till min nivå. 

Efter dusch och frukost, jag försöker göra allt så långsamt som möjligt på morgonen för att inte få en massa dötid de dagar jag inte har några planer haha (vilket tyvärr är de flesta dagar) Skrev ett inlägg om det där och lite till men jag satte lösenord på det (sorry ni som inte vet det och inte är hackers). Jag skrev ett brev till Wilma och tittade på idol. Åt lite lunch eftersom det inte blir "lunch" förrän vid 15.30 när tjejerna är hemma. Sen har jag vart lite social med Ladis idag och även tittat lite mer idol. Fixade också ett konto så jag kan titta på elitseriens matcher i år :) 


Hämtade barnen, gick hem. Juste, när vi nästan var hemma så kör mamman förbi tydligen så skulle lucia vaccinera sig. När jag kom hem (nu säger jag hem fast jag varje gång skriver ordet ångrar mig, hemma är ju inte här egentligen men för tillfället måste jag nog säga det, (något som jag diskuterar i det lösenordsskyddade inlägget och inte orkar ta upp igen)) såg jag att jag hade missat samtal för 2 minuter sen, vilket innebär att hon måste ha ringt precis innan hon körde förbi oss. Men när de kom tillbaka sen så var hon ganska arg på att jag och Adriana (äldsta tjejen) inte hade svarat på mobilen. Jag förstod inte allt hon sa men jag fattade ju äändå. Blev lite dålig stämning och jag kände mig typ överkörd. Hon måste ju isåfall berätta för mig på morgonen att de ska iväg så att vi ska skynda oss hem. Sen att bussen är 15 min sen kan ju inte jag göra nåt åt. Aja en sktisak egentligen och snabbt glömd men ändå. 


Laia var som vanligt jättetrött även på em men hon vägrade, som vanligt, att sova middag (vilket jag inte förstår varför man ska göra det vid halv sex?) jag och Ladis har pratat om det några gånger och det är på tok försent för en 3åring att gå och sova 21, gå upp 7.30 hålla igång hela dagen och inte sova middag. Inte konstigt att hon är trött och grinig hela tiden. 

Efter att ha vägrat sova middag så fick hon inte lov till att titta på sin tablet (vilket hon tjatar om hela tiden, nör jag pratade med de andra au pairerna så är deras barn likadana, vill ha sin tablet hela tiden) så vi gick en sväng till parken istället. Då var hon faktiskt jätteduktig och lekte fint. Gick hem, duschade utan gnäll och sen satt hon med mig på mitt rum och vi tittade och pratade om bilderna och personerna på dem innan det var dags för mat. Nu har hon skrikit efter mamma och gråtit men jag tror att hon sover. Efter att mamman lämnat henne gråtande på sin säng så gick jag också när hon började skrika och sluta lyssna på mig. 


Om det är fint väder imorgon så tänkte jag gå till stranden och stanna där ett tag. Ta med mig matsäck och sen hämta ungarna på vägen hem, om jag orkar stanna så länge vill säga :) 

Av amandahermansson - 20 september 2016 11:03
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av amandahermansson - 19 september 2016 22:06

Var faktiskt inte så trött imorse, och dessutom så slapp jag gå med Laia till bussen då mamman körde henne med bilen. Mamman och pappan jobbade sen hemifrån på förmiddagen och vid lunchtid (i sverige) åkte pappan till flygplatsen för han ska till Rom med jobbet den här veckan.Så återigen en "annorlunda" vecka där bara en av föräldrarna är hemma. Men det ska nog gå bra. 

Idag har jag mest gjort lite praktiska saker. Bytt sängkläder och satt i ett täcke för det börjar bli "kallt" på nätterna här och jag har frusit när jag sover istället för att svettas som jag gjorde i början. Sen städade jag golvet i mitt rum.Sen var jag tvungen att gå tillbaka till berget och biblioteket för att lämna tillbaka boken. Det var inte lika jobbigt idag då jag lämnade cykeln hemma och det var inte 35 grader varmt, men det var fortfarande jobbigt haha. på väg hem stannade jag på en lite större mataffär som ligger nära den mindre mataffären som ligger nära huset ;) och vad hittar jag inte där inne om en liten, liten hylla med lösgodis!! Dessutom så fanns det ganska mycket god choklad att välja mellan så ni behöver kanske inte skicka så mycket choklad från sverige nu utan jag kan köpa där ;) 


Jag ville sätta upp foton på väggen men eftersom det är färg så var pappan rädd att det skulle förstöras så jag fick en spånskiva vilket blev jättebra. Den var helt perfekt storlek för fotona som jag hade med mig och som jag tänkt sätta dem och jag är jättenöjd med resultatet. Nu sitter den på väggen och det är jättefint! Såhär blev den: 

Det enda jag saknar är en bild på Wilma och mig, men den gav jag till henne innan jag åkte så har bett mina föräldrar att skicka en ny till mig (vilket innebär att jag måste byta ut nån bild men det får vi se sen) Är iallafall glad över att det blev så fint. Ladis (städerskan) var nyfiken när jag höll på och hpn tyckte också det blev fint! Och jag fick förklara vilka alla var, hon tyckte lite extra om bilden på mig emma och pappa ( mitten till höger), för att vi ser lite "knasiga" ut ;) 


Sen höll jag på att svälta ihjäl men jag äter "lunch" med tjejerna när jag har hämtat dem från skolan, vilket innebar att idag blev det inte mat förrän halv fyra.... Tur att det var pasta och gott och inte nåt konstigt.. Måste lära äta mer mellanmål på dagen, haha egentligen skulle jag kunna äta lunch själv och med dem också. 

På kvällen ritade vi lite med gatkritor innan det var dags för dusch, mat och läggdags. Mamman hade rep med kören så jag var själv men det gick bra. Imorgon tror jag att jag ska följa med mamman nånstans för att fixa några papper eller nåt. Jag har också ansökt om en språkkurs och csn idag, vet inte hur det blir med allt men vi får väl se. Vet inte om jag sagt det här men lektionerna börjar kl 9 och eftersom jag lämnar Laia 8.30 så hinner jag inte till Malaga i tid så om jag ska ta den kursen som jag tänkt (intensiv kurs på 2 veckor) så kommer jag att komma försent varje dag.. Dessutom så vet jag inte om man kan få csn för 2 veckor så kanske får ångra mig till den kurs som är 4 veckor för det är ganska dyrt så vore ju skönt att spara lite pengar. Men som sag får väl vänta på svar och se vad som händer. 

Ska avrunda här, jag tittar just nu på hawaii five-o och känner hur jag blir tröttare och tröttare, men inte så mycket kvar nu så ska åtegå till tv:n. Jag sitter själv här nere och tittar, tror de andra har gått och lagt sig, och det är ganska skönt att jag har nedervåningen för mig själv. Måste säga ganska lyxigt med eget badrum (stort också), eget rum (en självklarhet dock) men också att jag kan sitta här på kvällen och titta på tv om jag vill och jag får vara ifred (första gången jag gör det dock). Efter middagen brukar jag gå ner och så har jag en stund för mig själv innan sovdags, slipper allt stök och tjafs däruppe och kan slappna av innan jag ska sova. Och nu babblar jag bara på om inget viktigt sååå, hejdå. 

Av amandahermansson - 18 september 2016 18:51

Äntligen var det dags att träffa au pairerna. Vi skulle dock inte ses förrän vid 13.30 så jag hade ganska mycket tid på morgonen. Började med sovmorgon (till 8.30..) och han sen titta lite på en serie då familjen åkte och köpte plantor. Tog bussen till Malaga och när jag satt där så tänkte jag "hur kan man vara så glad över att träffa helt nya människor? Kände samma glädje när jag såg familjen första gången på flygplatsen som när jag såg tjejerna idag. Det visade sig att de var jättesnälla och toppen båda två. Sophie från Tyskland är 18 år och har bara vart här en vecka, hon bor typ i min stad, det är som torshälla till eskilstuna kan man säga. Kasia från Polen är 26 år (hon sa till oss att hon var gammal haha, men hon har vart au pair i Norge förut) och hon bor i Malaga, fast åt andra hållet så att säga. Vi började med att gå upp på en utkiksplats där man såg hela Malaga. Ganska häftigt att se faktiskt, så mycket byggnader! Och jag tycker det är så fint här med havet åt ena hållet och bergen åt andra:) 

   

(jag vet att det är sämst kvalite på bilderna, borde ha köpt en riktig kamera att ha med mig...) 

Sen gick vi nerför berget vilket typ var jobbigare än att gå upp då jag har massa träningsvärk i låren... Haha, sen gick vi och åt. Hela tiden så pratade vi, om våra nya familjer här, barnen, vad vi gör, vad vi saknar, konstiga saker, språk osv. Det var så skönt att äntligen träffa några i samma sits som mig. Och jag tror att det var därför som vi förstod varandra så bra. Vi upplever samma sak och förstår precis hur det känns osv. Vi bestämde att vi ska träffas varje söndag då vi alla är lediga på helgerna och det kommer nog att vara jättekul. Nästa vecka blir det stranden i Malaga. Förmodligen så kommer jag träffa Sophie lite mer då hon bor mycket närmare mig, men det kommer vara så kul att ha det här varje söndag, något att se fram emot när veckan känns lång och tråkig. 


Sen gick vi mot stranden och köpte glass och satt där en stund innan vi fortsatte att gå. Vi gick längs stranden en ganska lång bit, och eftersom jag hade skoskav från igår så var det liiite jobbigt för mina fötter. Tillslut stannade vi vid en hållplats där min och Sophies buss stannar. Sen tog vi bussen tillbaka, Kasia skulle gå tillbaka vilket måste vara närmare 10 km men hon sa att hon tyckte om att promenera och brukade hajka så det var inga problem. Nu sitter jag på sängen med två feta blåsor på hälarna och vill aldrig ta på mig skor igen typ... 

Sophie, Kasia och jag (charmig bild jag vet).

Alltså är verkligen så glad att det gick så bra idag. Båda två var supertrevliga och lika glada som jag över att det äntligen fanns nån annan au pair att träffa här och jag tror att vi kommer ha kul tillsammans i år (båda stannar till sommaren vilket är bra). Vet inte riktigt vad mer jag ska säga mer än att jag är glad och tacksam över att allt gått så bra den här helgen, med orkestern och med det här och jag tror att nu kommer det bara att kännas bättre och bättre! Kram! 

me


Hola amigos!
Amanda, 19 år från Eskilstuna här. Just nu är jag dock i Spanien och upplever min dröm att jobba som au pair! Om du fortsätter klicka in på min blogg kan du följa min resa :)

mina blogg dagar

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

sök

kategorier

arkiv

tidigare år


Skapa flashcards