Alla inlägg under september 2016

Av amandahermansson - 6 september 2016 21:55

Alltså ni fattar inte hur varmt det är här. Idag steg temperaturen mot 35 grader. Och jag som bestämt mig för att leta efter det andra biblioteket iag cyklade ju runt i stan i denna värme. Och det är ju inte platt heller. Nejdå. Tänk er en backe lika lång som vilstabacken hemma, men brantare. Högst upp där låg biblioteket. Tror att det var Rincons största bibliotek, men om man jämför med eskilstunas bibliotek så var det här knappt en enda avdelning. De hade ca 3 hyllplan med engelska böcker, och jag lyckades hitta en som var bra (har redan läst den på svenska) men alla andra böcker var gamla och tråkiga. Man har dessutom bara 15 dagar på sig att lämna tillbaka boken, så får se om jag hinner läsa den. Biblioteket som jag letade efter igår hittade jag idag och dem hade ännu mindre böcker. Måste se vad som finns inne i Malaga, förhoppningsvis så finns nåt större där! 


Efter att ha tagit mig ned för backen så köpte jag en glass vid stranden innan jag cyklade hem och hoppade ner i poolen. I vanliga fall så är vattnet varmt, men eftersom det var så himla varmt ute idag så var vattnet nästan kallt.. haha. Blev lite sol och bad och läsning. Sen har jag vart själv med Laia en stund på kvällen idag med då mamman skulle på föräldrarmöte. Vi skulle ha badat efter att jag tränat (jaa jag är igång igen, vecka 11 here i come!!) men Laia skar sig på fingret så då ville hon inte. SÅ det blev dusch och tv istället, men då hon inte sov middag så var hon väldigt trött. 


Vet ni, trodde nog inte på detta, men till middag idag åt vi korv och nån blandning med bönor och, och.... potatis!!! Trodde aldrig jag skulle sakna att äta potatis men det var så himla gott faktiskt. Inte diretk svensk färskpotatis utan det här var sönderkokt potatis men ändå, det var så gott ;) Nu ska jag titta på nån serie innan jag sover. Imorgon är det träning inna frukost och sen har jag faktiskt inga planer för dagen. Kanske helt enkelt bara ligger vid poolen och läser? :) 

Här har jag kommit upp 1/3 av backen och då såg man ut över centurm och havet, ganska fint bara några meter längre fram såg man det inte längre :( såå det var inte vart den backen för den utsikten..

Hur svårt är det inte att inte längta hem när Wilma skickar detta? Klart som fan jag önskar det var henne jag tog hand om hela dagarna. Men jag vet att det kommer gå bra för oss båda utan varandra det här året och jag har än så länge bara haft hemlängtan när jag har långtråkigt. Men jag måste komma ihåg att långtråkigt har jag hemma också. Så det här året kommer gå bra! Bestämmer jag! (Hur mycket jag än kommer sakna er därhemma..) Men nog om detta. Godnatt! 

Av amandahermansson - 5 september 2016 21:37

Så kyrkan igår var väl helt okej. Jag förstod ju ingenting av allt pratet men det var fint när kören sjöng. Efteråt så gick vi till ett cafe och drack nånting (iste för mig, öl, vin, cola till andra) tillsammans med några ur kören. FÖräldrarna är med i kyrkkören så det var ju deras vänner. Sen bytte vi till cafeet brevid och åt lunch. Ganska vanligt har jag märkt att man beställer in flera olika rätter och sen så delar man allihopa på allt. Typ som tapas fast mer att alla skulle välja en rätt var men alla äter av alla. Hur som helst, maten var helt okej och folket verkade trevliga. IGår så åkte också killarna hem till Teneriffa igen. Ser väl dem till jul eller kanske nån gång under hösten, ingen aning faktiskt. 


Vi kom hem från kyrkan typ vid 4 igår och efter det hände inget speciellt. IDag hade jag bestämt mig för att ta mig in till centrum. Tog cykeln efter frukost och åkte iväg. Vill bara säga att jag hade panik hela tiden jag cyklade. Cykeln var inte av nyaste laget och man kunde inte bromsa med pedalerna (tur att min egna cykel har fotbroms med handen, om ni förstår? så jag är ändå van att inte bara bromsa med fötterna) Men alltså det finns ju inga cykelbanor, vägarna är inte jättebra och jämna och folk kör ju typ som galningar. Ingen bryr sig om hastighetsgränser eller fartgupp. Stopptecken är ungefär som väjningsplikt och väjningsplikt innebär att man kör rätt ut och får tvärbromsa om det kommer någon.. Trots det så är dem väldigt trygga på att köra i trånga utrymmen, framför allt att köra snabbt i trånga utrymmen haha. 


Iallafall så tog jag mig in till centrum där jag började gå in på språkskolan jag bestömt mig för att gå. Personalen visste just då inte om kursen/lektionerna jag ville ta var tillgängliga men hon skulle mejla mig all info. Så jag gick vidare med cykeln (inte cyklade) letade efter en optiker för att köpa min speciellt linsvätska och hittade faktiskt en likanande, men såklart så var den slut... OCh jag hittade inte den andra optikern somjag visste fanns så får leta mer en annan dag. Huvudmålet idag var dock ett bibliotek, vilket jag tyvärr inte lyckades hitta. JAg var på rätt gata men kunde inte hitta husnumret. Gick fram och tillbaka 3 gånger innan jag gav upp. Tänkte åka tillbaka men så könde jag för att åka och köpa en glass så jag vände ner mot stranden och en glasskiosk. Som inte var öppen. Blev så besviken och var tvungen att cykla tillbaka uppför backen till huset. 


Efter det blev det en lugn dag vid poolen, jag har vart själv med Laia på eftermiddagen, sen kom mamman hem en stund och sen var vi själva igen. Men hon var duktig. Ville dock titta på youtube på sin tablet hela tiden, jag lyckades spela ett spel och läsa lite men sen var hon fast.. Nu har mamman kommit tillbaka från körrep och håller på att lägga Laia. Pappan har åkt på nån jobb grej och ska vara i Madrid hela veckan. Och de stora tjejerna är hos sin pappa och kommer hem islutet av veckan, så det är bara jag, mamman och Laia. Får se hur det blir. Tänkte just nu titta på Hawaii ffive-o som går mycket på tv här och faktiskt inte har vart dubbat, förrän nu. Två dubbade avsnitt på rad och då tänker jag inte titta. Har man sett alla säsonger med engelskt tal så blir det väldigt fel när de pratar spanska. Jag brukar titta med spansk text så jag lär mig lite, men idag skippar jag nog det... 


Nu märker jag att det här blev ett långt inlägg.. hehe. Ska bara berätta en sista sak, fick nyligen mejl från symfonin i Malaga som sa (om jag förstod spanskan rätt) att den "stora" symfonin har konsert på fredag vilket blir lite svårt att vara med på, men att det fanns en ungddomssymfoni i Malaga som jag (verkade det som) kunde börja i nästan på direkten. :D hoppas att det stämmer och att allt löser sig, behöver verkligen musiken och detta i min vardag!  

igår och idag har det vart va 32/33 grader och värmen ska hålla i sig hela veckan :) jobbigt att cykla men skönt att ligga vid poolen o läsa och doppa sig då och då. Imorgon ska jag återuppta min träning som fått en veckas paus. Har bara två av tolv veckor kvar och sen får vi se om jag börjar om eller fortsätter på de nya 6 veckorna.

Godnatt!

Av amandahermansson - 4 september 2016 10:30

Vill bara förtydliga att allt inte är så hemskt som det verkar. Som sagt jag har bara vart här i en vecka och har est spenderat tid med familjen för att lära känna dem. OCh jag vet att så fort jag börjar göra nånting så kommer jag förmodligen att träffa någon. Det var bara det att igår så satt jag och letade efter saker att göra här och då kände jag att det inte fanns så jättemycket vilket kändes lite jobbigt och jag önskade att jag kunde göra alla saker som jag brukar göra hemma. Jag hoppas verkligen att jag får vara med i symfonin som jag har kontaktat, annars vet jag inte vad jag gör. Men jag ska ialla fall anmäla mig till en språkkurs. 

Nu ska jag snart följa med familjen till kyrkan, blir spännande för jag har aldrig vart på gudstjänst förut. Och det verkar som att de är med i kören eller nåt så då kan jag vara med där också.

Tack för alla styrkekramar igår, det värmer att veta att ni tänker på mig! 

Av amandahermansson - 3 september 2016 09:45

Vad vill du göra på din fritd? Ehm ja när jag är ledig hemma så lägger jag mig förmodligen hela dagen på sängen och tittar på en serie. Är det soligt går jag ut och läser en bok. Är mina vänner lediga så kanske jag träffar dem. Så vad svarar jag att jag vill göra när familjen här frågar vad jag vill göra på min lediga dag? Jag vet inte. Det är för fint väder hela tiden för att ligga in och titta på film, jag har bara hälften kvar i min enda svenska bok och jag har inga vänner här. Dessutom känner jag inte till staden så jag vet inte ens vad som finns att göra. Såklart kan man gå till stranden eller in till centrum och titta runt. Men jag vet inte vad jag ska göra faktiskt. Jag skulle vilja hitta nån vän här nere. Men det finns inga au pairer i närheten (enligt en au pair lista från min organisation och enligt en au pair app) och jag har inte skrivit in mig i nån språkskola än, vilket jag faktiskt börjar tro är en väldigt bra idé. Båda för att jag ska bli tryggare i språket men framför allt för att jag ska hitta nån att prata med. Alltså jag låter säkert väldigt desperat men ja, hur kul blir det att spendera varje dag själv i ett helt år? Vet bara inte riktigt hur jag ska gå till väga. Hur hittar man nya kompisar? Nån som vet?? Hade kanske vart lättare om man var utbytesstudent och slussades in i en hel klass med personer att lära känna. Min klass här är familjen och dom träffar jag ju hela tiden ändå. Det måste inte vara en spansk vän heller, bara vem som helst. Vore ju kul om det var en au pair så man kan diskutera familjer osv men BARA JAG FÅR EN VÄN!! Hahaha... 

Ska leta lite på internet nu efter svenska grupper i spanien, au pairer i närheten, språkkurser, vad som finns att göra i närheten osv. 

Wish me luck i vänskapsletandet. 

Av amandahermansson - 2 september 2016 22:16

Ännu än dag har rullat på och idag är det en vecka sedan jag sov sista natten hemma. Imorgon har jag alltså var här i vecka. Som jag sagt tiigare så går tiden så långsatm här. Vet inte om det är för att dagarna känns längre när det blir så lång tid mellan måltiderna. Frukost vid 9, lunch vid 15 och middag vid 20.30/21 Så även fast jag bara har vart här en vecka så känns det som längre. Fast egentligen så har vi inte ens gjort så mycket speciellt. Tre dagar tror jag det är bara som vi inte har vart i huset hela dagen. Eller ja lite små utflykter från huset har det ju blbit men mestadels är vi här. Badar i poolen eller, som jag också sagt tidigare, efter måltiderna när det blir helt dött och alla sitter med någon form av ipad, mobil, tv eller dator. Själv så skulle jag kunna tillbringa hela dagarna i solstolen (i solen eller skuggan) vid poolen och läsa böcker och hoppa i när det blir för varmt. Tyvärr så har jag bara en svensk bok med mig och har bara halva kvar. Så jag måste ta mig in till centrum och leta efter ett bibliotek i hopp om att de har några svenska böcker. (eller engelska) känner att min spanskanivå inte håller för romaner på spanska. haha. 


Idag så åkte tjejerna iväg till sin pappa, de kommer tilbaka nästa vecka. Och på söndag åker killarna tillbaka till sin mamma på Teneriffa (de bor där) och pappan börjar jobba. Så nästa vecka är det bara jag, mamman och Laia. Blir spännade att se vad vi gör då. Jag är ju egentligen ledig på dagarna men den här veckan har jag typ vart med familjen hela tiden. Undrar hur det blir i helgen för då är jag ju också ledig. Men tror inte jag kommer  agera särskilt annorlunda. 

Idag gick jag även själv till närmsta mataffär, var bara raka vägen så inte alls svårt att hitta :) till lunch åkte jag, pojkarna och pappan och åt sardiner. Inte helt min grej att sitta där och rensa små fiskar innan man kan äta pyttelite fisk från dem, men glassen efteråt var bättre ;) 


Sen på kvällen var jag själv med pojkarna och Laia. Först fick Laia ett utbrott för att jag tog saxen ifrån henne när hon började klippa håret på hunden. Hon hällde ut en hel pennlåda på golvet och jag sa åt henne att plocka upp, vilket hon inte gjorde utan började skrika och gråta efter mamma. Men mamma var ju inte där så då fick jag trösta fast jag nyss var arg och sträng haha. Sen gick det dock bra, hon åt ordentligt och gick raka vägen i säng vilket var skönt :) 

Nu ska jag titta på doobidoo och äta marabouuu och vänta på att föräldrarna kommer hem. godnatt! 

här får ni en bild på poolen, den är faktiskt ganska stor och på den djupa delen (till vänster) bottnar inte jag. 

Av amandahermansson - 2 september 2016 09:00

Igår var det första september, vilket vanligtvis för mig brukar betyda att sommaren är slut. Men för mig så har den nyss börjat. Jag undrar när det blir höst här? Skolan (eller dagis?) för de små börjar den 12:e och de stora veckan därpå tror jag. så då måste det ju snart vara höst. Men jag menar för dem kanske det blir höst i slutet på september eller nåt, men för mig kommer det ju att vara sommar hela hösten, såklart kommer jag vänja mig vid värmen och tycka att det är höst då, men om jag tänker på sverige så kommer jag att tycka att det är sommar :) haha förvirrande, men något som får en att inse hur snabbt man kan vänja sig vid något, eller vänja sig av med något som alltid har vart så självklart. Jag undrar också om träden ändrar färg här? och om hösten är lika vacker som i sverige? Det finns ju dock inte jättemycket träd och det är mest barrträd haha så vi får väl se hur det blir med färgerna. 


Haha här sitter jag och diskuterar hösten med mig själv... en annan sak som jag har märkt är svårt är faktiskt att hålla sig borta från min familj. Jag mår bra än så länge, blev lite ledsen efter att ha pratat (typ skype) med emma, wilma och pappa i måndags och då kändes det lite jobbigt. Men förutom det så har jag inte haft hemlängtan. Bara för att jag skriver om det så kommer jag säkert må dåligt av det ikväll dock. Man vill inte riktigt påminna sig om att man saknar allt där hemma men det är också svårt att låta bli att prata med dem, jag menar det är ju något jag har gjort varenda dag i mer än 19 år så varför skulle jag inte göra det nu? Det är ju naturligt för mig att göra det och så länge man pratar om vadagliga saker så är det inte jobbigt. Jag har såklart hört om allt det där "släpp livet hemma ett tag´och lev ut till fullo i Spanien" "tänk inte för mycket på familj och vänner" "avskärma dig från allt vanliga i sverige" men nej, än så länge kan jag prata med emma och my varje dag på snapchat och ev mina föräldrar och det funkar, jag kan vara lika mycket engagerad i mitt liv här för det. Och så länge det går bra så tänker jag göra det. Trots att man kanske inte borde göra det. Men så länge vi håller oss till skrivande så går det bra, det var jobbigt att se och höra dem så skype blir det kanske inte så ofta. Men meddelanden kommer det nog att fortsättas med. Om man känner ett behov av det. Jag menar ibland har man inte alltid något att säga. Men ibland kommer man på saker som man bara måste få säga till en viss person. tex igår när vi åkte bil hem från Nerja så ville jag verkligen diskutera med pappa hur de kör här nere haha. 

Så familj och vänner, jag älskar er och måste prata med er ofta så ni blir visst inte av med mig så lätt. <3

Av amandahermansson - 1 september 2016 19:44

Dagen idag började dåligt, inte för mig men för alla (så det gick ju ut lite över mig också). Vid frukosten så blev mamman jättearg på äldsta pojken för att han tog ur fel mjölkpaket (tydligen så av de två som stod framme så hade den ena mjölken blivit varm av att stå framme och han tog av den kalla för att göra varm choklad i mikron) ingen big deal tycker jag vilket paket han tog ur, båda stod ju framme liksom? Och pappan tyckte väl lite som jag så han försökte lugna ner mamman men det blev som att han tog pojkens parti och så blev det värsta disskusionen. SLutade med att mamman stormade från bordet och gick in i köket och åt. Sedan kunde vi höra dem ändå ut till balkongen hur de argumenterade fast dörren till köket var stängd och det är ett rum till innan balkongen kommer. Så det här förstörde verkligen stämningen, alla blev lite nedstämda och jag skulle vilja säga att mamman var på dåligt humör resten av dagen... 


Alla andra var ialla fall snabbt glada och vid 11 så skulle vi till stranden. Jag trodde vi bara skulle gå ner till stranden här, men tydligen skulle vi åka till en annan strand. Vi åkte i ca 20 min kanske och hamnade i Nerja, en riktig turistort. Hörde faktiskt flertalet svenskar under dagen :D Stranden var fin och det var skönt i vattnet, men det var jättemycket vågor. Till lunch åt vi paella vid en restaurang vid stranden och sedan fortsatte vi att bada ännu mera. Haha jag har märkt också att när vi är på stranden så om det kommer en ny familj så slår de sig när nära alla andra, nästan för nära ibland. Vilket är lite annorlunda för i Sverige vill man verkligen ha sitt space och vill ha sin filt och handduk ifred och gärna på icke-hörbart avstånd från andra. Vi har ganska nyligen kommit tillbaka. Men det var roligt att vara där hela dagen och det känns som att jag kommer närmare barnen för varje dag. De vill att jag ska vara med och leka och frågar mig saker, tex om Sverige osv. Den lilla killen börjar bli väldigt frågvis men tyvärr förstår jag inte alltid vad han menar så jag kan inte riktigt svara på hans frågor... Aja, nu ska jag väl gå och "vara social" men familjen, dvs. tex med de tre barnen som är här nere, två spelar wii och en håller på med sin ipad. Den minsta tror jag sover och den femte sitter också med sin ipad. Så jag är väl så social jag kan. Jag kan ju iallafall sitta i samma rum och hålla på med min mobil ;) 

   

me


Hola amigos!
Amanda, 19 år från Eskilstuna här. Just nu är jag dock i Spanien och upplever min dröm att jobba som au pair! Om du fortsätter klicka in på min blogg kan du följa min resa :)

mina blogg dagar

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

sök

kategorier

arkiv

tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards