Direktlänk till inlägg 14 december 2016

Sevilla 10/12

Av amandahermansson - 14 december 2016 17:48

Äntligen var det dags för vår weekend till sevilla. Jag och Sophie tog första bussen in till Malaga, sen en kort promenad till busstationen där vi mötte Kasia och satte oss på bussen som tog oss till Sevilla. Vi var framme strax efter 12 och då började vi gå in mot centrum för att hitta vårt hostel. Det var soligt och varmt och vi gick utan jacka, inte ofta det är ca 18 grader den tredje advent. 

        


S

Efter att ha hittat vårt hostel och lämnat våra väskor så gick vi till den berömda katedralen. Det är den tredje största katedralen (efter S:t Peterskyrkan och S:t Pauls cathedral) och första intrycket var en stor gapande mun. Det var så stort och så häftigt. Kändes som att det var flera 100 meter upp till taket. Katedralen var så stor och den har även ett högt klocktorn, ca 100 m, som vi gick upp i. Därifrån kunde man se hela staden och floden som rinner genom staden. 

 

För mig symboliserar den här bilden tre årstider. Julgranen i ljus- vinter. Palerna- sommar. Träden i olika färger- hösten.

Så fint men samtidigt så knasigt tycker jag att alla årstider är en och samma (eller nåt). 

   

Vi promenerade ett liten stund, såg stor och fina gamla byggnader och tog lite fina bilder på allt möjligt. Sen kom vi till det här:

                   

Plaza de España. Återigen så slogs man av hur stort och maffigt allt var. Byggnaden byggdes 1920-tal och byggdes inför nån amerikansk exposicion (vet inte riktigt vad det är?) och det är en u-formad byggnad med en (bara) två våningar hög byggnad. I var ände är det ett högt torn. Och framför byggnaden är det ett stort torg (=plaza) med fontän. Runtom torget är det en liten kanal där man kunde hyra båtar och ro runt. Var lite kul att stå och titta på alla som rodde :) Bilden med bänk, karta och mosaik där det står "malaga" och finns en bild är längs med väggen nedanför byggnaden. Det fanns 40 st likadana (fast med olika bilder och kartor förstås) platser, en för var och en av spaniens provinser. Såklart tog vi kort vid malaga ;) 

 

I samma park, Parque Maria Luisa, som var en väldigt stor park, låg arkeologiska museet. Kasia ville gå dit och det var gratis så vi tog oss en snabb titt. Jag och Sophie tyckte nog det var ganska tråkigt egentligen.. Det var mest massa gamla (såklart) och halvtrasiga stenskulpturer. Lite roligt var att Sophie frågade "varför är det alltid huvudet som saknas?" och sen kom vi in i nästa rum och där hittade vi alla huvuden ;) 

     

Sen tog vi oss tillbaka till vårt hostel och då hade julbelysningarna hunnit tändas. Det var så fint!! 

Vi sov på ett billigt hostel och för att få det ännu billigare hade vi kryssat i att det var okej att det eventuellt skulle sova nån i vårt rum (eftersom vi var tre och bokat ett 4-bäddsrum så fanns det en säng över) så vi hopades helt enketl att det inte skulle komma någon, snarare vi trodde inte att det skulle komma någon. Men det gjorde det... Hahahah vi kom tillbaka och såg att den sista sängen nu var bäddad.. hahahha just för tillfället var vi ensamma men lite senare så hörde vi att nån var på väg in och vi tystnade. Och in kommer en kille, några år äldre än oss. Sååå stelt och pinsamt. Mest för honom kan tror jag men ändå. Haha. Det värsta var att vi inte ens pratade med varandra. Han sa inget till oss och vi inget till honom. Vi sa att vi kanske borde vart artiga och sagt något men så blev det inte. Aja allt vi gjorde på rummet var att sova (vilket var det enda han gjorde också) så det var okej.

På kvällen gick vi till en restaurang i närheten och åt tapas och paella och drack sangria. Det kunde inte bli mer spankst ;) 

Sen satt vi ute en stund och lyssnade på två killar som spelade fiol och cello (duktiga!!) innan vi gick till vårt rum och faktiskt fick en stund för oss själva innan killen kom tillbaka och vi alla gick och la oss. 


Imorgon eller nån annan dag snart skriver jag om söndagen :) 

 
 
Ingen bild

mormor

14 december 2016 21:18

Kul att äntligen få läsa och se bilder från er Sevilla resa. Kommer fortsättningen i morgon?? / Kram

amandahermansson

14 december 2016 22:40

Ja om jag har tid och ork ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av amandahermansson - 9 maj 2017 22:27

Okej så helt plötsligt och lustigt så bestämde jag mig för att byta bloggportal. Har egentligen vart trött på bloggplatsen i flera år men då jag inte brytt mig så mycket och framförallt inte bloggat så mycket så har jag inte orkat bry mig om det. Men...

Av amandahermansson - 9 maj 2017 21:50

I söndags så var det toppen väder. Jag träffade Nathalie, Sarah och Zara och vi åt först lunch inne i centrum innan vitog metron nån hållplats till Casa de Campo som man skulle kunna säga är ett friluftsområde. Stort är det iallafall (ni kan ju kolla...

Av amandahermansson - 30 april 2017 22:07

Så imorgon är det ju första maj och röd dag även här, men även tisdag är röd dag då det är "Madrids dag" så idag på em fick jag ett sms av Marisa där hon frågade om jag hade lust att följa med till Salamanca. Såklart jag har! Så imorgon åker vi, jag,...

Av amandahermansson - 29 april 2017 12:36

NU har jag äntligen överfört bilder från kamerna till datorn så här kommer ett inägg med bilder från Toledo med mina vänner i början på april. Senare kommer även från Aranjuez och Malaga. Sen vet jag inte varför jag inte kunde ladda över från mobilen...

Av amandahermansson - 24 april 2017 22:41

Det verkar som att det ska bli lite sämre väder igen och om det stämmer så ska jag ta en dag i veckan och sätta mig och göra massa fina blogginlägg. Jag ska även försöka lära mig att ladda över bilder från systemkameran så ni kan få se massa fina bil...

me


Hola amigos!
Amanda, 19 år från Eskilstuna här. Just nu är jag dock i Spanien och upplever min dröm att jobba som au pair! Om du fortsätter klicka in på min blogg kan du följa min resa :)

mina blogg dagar

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

sök

kategorier

arkiv

tidigare år


Ovido - Quiz & Flashcards