Alla inlägg under november 2016

Av amandahermansson - 12 november 2016 10:20

ja okej jag lever. i torsdags åkte jag och sophie till centro comercial för att fortsätta min jakt på den perfekta presenten till Wilma, och jag hittade den!! Känns så bra och jag vet att hon kommer att bli jätteglad :) köpte även ett 1000 bitars pussel för endast 10 euro som jag kan roa mig med en dag. Kanske flera dagar om jag pusslar det flera gånger ;) Ni som känner mig vet ju att jag gillar att pussla och att 1000 bitar lika gärna kunde vara 100 bitar för mig :) 

Vi tog även en fika innan vi gick tillbaka till la cala där jag tog bussen till rincon. Jag hade tänkt gå hem (ca 4 km) men pga det jag köpte var det lättare att ta bussen. När jag kom hem så gjorde jag inget speciellt då det inte var så lång tid tills jag skulle hämta barnen. Torsdags kvällen flöt väl på tror jag. Nej juste, när vi skulle sova så var laia mycket piggare än vanligt så hon vägrade ligga still och lyssna när jag skulle läsa. Flera gånger släckte jag lampan och sa att jag skulle gå coh då började hon skrika och gråta. Mamman hade lämnat henne skrikandes och gjort allvar av sina hot med att inte läsa och gå, men jag vet att isåfall kommer det ta typ 1 timme innan hon somnar medan om jag bara lyckads få henne tyst och lyssna så skulle hon somna ganska snabbt. Så jag stannade och fick ett litet utbrott på henne. Inte så lätt att bli arg på spanska när man måste tänka på vad man ska säga men jag tror det funkade för tillslut så sluta hon sätta sig upp, leka, byta sagobok hela tiden och blev tyst. Och mycket riktigt bara nån sida senare så sov hon. Jag läste färdigt hela sagan för att vara säker på att hon sov ordentligt innan jag gick.  


Igår hade jag en lugn dag som faktiskt gick ganska snabbt. När jag hämtade alla tjejerna kl 15 så skulle Laia egentligen ha engelska med samma lärare som de andra har privatlektioner med (min tanke är ungefär: privatlektioner i engelska för en 3 åring??)  Men så blev det inte så hon hade lite tid att leka innan hon skulle åka på simning. Pappan skjutsade mig, Lucia och Laia till en park i närheten av badhuset där vi lekte en liten stund innan vi gick till badhuset. Vet inte varför vi skulle göra det när pappan var hemma, eller jag vet inte vart han tog vägen för han åkte nånstans. Men vi bytte om på laia och sen fick vi sitta och vänta. SEn duscha och så kom pappan och hämtade oss. 


Igår på kvällen hade vi rep med orkestern. Kl 22... Vi var klara ungefär halv 1... Och jag hade trott att det skule vara ett genrep så att det skulle vara mer likt en konsert, men det var som en vanlig repetition. Hahah jag hade helsvart och en blus alla andra hade mjukiskläder i alla möjliga färger.. Och de had sagt att det var öppet för föräldrar så Ladis (som ville se konserten men inte har köpt biljett, och jag trodde ju att igår skulle vara ungefär som en konsert) satt där och lyssnade. Efteråt hade ag så dåligt samvete för att hon fick sitta där i 2,5 timmar... Och när vi skulle hem så gick det en buss precis när vi slutade och nästa gick inte förrän om en timme. Som tur var så hade Ladis en kompis som sagt att ho kunde hämta oss om det blev sent eller krångligt med bussarna. Så hon kom och hämtade oss och skjutsade hem oss. Såå snällt verkligen! Istället för att ta mussen 1.30 så var jag hemma då. SEnt och jag var skittrött. Och såklart så är min kropp inställd på att vakna 7.30 så jag vaknade men lyckades somna om men sen började de leka och skrika på övervåningen och då blev det lite svårt att somna om :/ 


Ikväll är det konsert, på riktigt, kl 20 så förhoppningsvis blir det inte lika sent som igår. Lite tråkigt dock för jag tror inte att nån kommer och tittar... Kasias systrar är här så hon och Sophie ska kanske gå på nästa konsert den 26. Familjen har inte köpt biljetter men de sa att de gärna ville gå men visste inte hur de skulle lösa det med Laia eftersom nån måste va hemma med henne. Så vi får väl se om de kan lösa det och gå på nästa konsert. 

Av amandahermansson - 9 november 2016 20:51

Hade en dålig dag igår på flera sätt och vis men idag är det bättre. Trots att hela världen vaknade upp till ett chokande besked så har jag haft en bra dag. Laia har vart supertrött och väldigt grinig speciellt nu på eftermiddagen men det har vart lika mycket mot mig som mot sin mamma (även om hon hela tiden sitter och gråter/skriker mamma, mamma, mamma. Hon sover inte än utan har legat och ropat på mamma (som redan har läst saga och gått därifrån) och jag hoppas hon somnar snart. Och att hon är på bra humör imorgonbitti. Det borde nog gå bra för mamman ska åka iväg tidigt så det borde innebära att pappan åker med de andra precis innan vi går upp. Och när vi är själva så brukar det gå bra. 


Idag åkte jag till Malaga med Sophie och jag skulle leta efter en present till Wilma. Jag hittade inte det jag letade efter så imorgon ska vi till ett annat ställe. Dock så hittade vi en sååå mysig affär som jag skulle kunna stanna i hela dagen. Vill typ ta med allt därifrån. Eller flytta in kanske. Haha. ska gå tillbaka dit och se om jag hittar något (det gör jag garanterat men om jag kan bestämma mig för att köpa nåt) problemet är ju att allt är så dyrt. 

 

De hade flera fina kånken i affären!! 

"Om du går upp så har du inget att förlora. Eller ja, 300 kalorier."

Vi brände lite kalorier i trapporna i affären så efter det var vi tvungna att gå till ett fik (bageri med servering är det som är fik här) och äta lite ;) sen satt vi där och fikade och pratade en stund innan vi tog bussen tillbaka. Jag var tvungen att gå ut med Pepa direkt, stackarn tror ingen hade vart ute med honom sedan jag var det vi 15 tiden igår... Alltså nästan 24 timmar som han fick vänta :( han gör nog sina behov på tomten om det krisar men stackarn :( 

 

De har dessutom börjat julpynta överallt nu. Julbelysning sitter uppe överallt i malaga och jag märkte även när vi cyklade att det sitter uppe på gatorna i byarna. För mig är det svårt att fatta att det är jul snart, det känns ju liksom som sommar för mig som inte är van vid sånt här bra väder i november (även om det är extra bra väder i år) så jag har inte direkt någon vinter eller julkänsla. Och det är först nu som det börjar bli mörkt lite tidigare (runt kl 19) och det har även blivit kallare under den här veckan. Idag tog jag faktiskt min nya vinterjacka för jag trodde det skulle vara lika kallt som igår och i måndags men det visade sig vara varmare och när jag kom hem och gick ut med hunden så hade jag faktiskt bara tshirt på mig. Så ja, inte direkt nån vinterkänsla för mig. Men det kommer väl. 

Av amandahermansson - 7 november 2016 21:46

Såklart har jag inte missat att det är kladdkakans idag idag (och för er som hade missat det, ni har fortfarande tid att fixa en!). Jag frågade mamman imorse om jag kunde baka en kaka. Det som inte fanns var vaniljsocker så jag gick efter frukost och handlade. Köpte även en chokladkaka som jag ska ge till pappan från Kasia som tack för hjälpen med cyklen, jag fyllde även på mitt förråd med "nånting att äta på kvällen när du är hungrig men inte vågar gå upp och hämta något att äta"/"bra att ha med sig i ryggsäcken för man vet aldrig när man får mat nästa gång". Sen gick jag till parken och satte mig i solen och läste ut min bok. Sen gick jag hem och bakade kladdkakan. Den blev ganska perfekt faktiskt. Lagom kladdig och med en seg kant. Dock så var smaken lite annorlunda pga att ingredienserna är lite annorlunda, men det var ändå så himla gott med kladdkaka och de andra älskade den också. Jag hörde inte riktigt men jag tror att mamman sa att hon kommer bli fet och då syftade hon på att jag måste baka det flera gånger :) så det var ju bra att de gillade det (men jag menar vem gillar inte kladdkaka?) 


På em tittade jag lite på tv med spanska subtitles (intalar mig själv att jag lär mig nånting då) och sen gick jag och hömtade laia. Trots att det var skitkallt så ville hon såklart stanna i parken. Trots att vi "bara" skulle äta mellis så var det lite svårt att få henne därifrån. Men det har seriöst vart skitkallt idag så jag ville verkligen bara in och värma mig. Visst termometern sa 17 grader men det var riktigt kyligt i luften och det har typ blåst storm, med iskalla vindar såklart. 


Sen läste laia och jag lite saga, hon började måla och en tuschpenna läckte så hon var blå på hela händerna och i ansiktet. Och hon vägrade duscha. Så då blev det en liten gråt och skrikstund... Men tillslut lyckades jag övertala henne att duscha och vi lyckades nästan få bort all färg. Sen åt vi middag och gick och la oss. Hon skuttade till sängen för hon ville höra saga. Vi läste färdigt en på spanska och sen ville hon höra en till, men inte den jag föreslog utan en med prinsessor (som egentligen inte är en saga utan en pysselbok) pch hon sa "den här, den är på engelska" okej tänkte jag, lika bra för mig. Och jag läste väl två sidor och sen sov hon :) 


Trots att hon började morgonen med att skrika och gråta lite för att hon inte ville gå upp och inte klä på sig så ville hon ändå läsa saga med mig och sen gå med mig till bussen, trots att båda föräldrarna var hemma. Detta gjorde mig faktiskt lite stolt och väldigt glad (trots att det var kallt och jag hade vart glad över att stanna inne haha) och även att hon var så snäll och glad med mig i parken och hemma på kvällen. Visst hon var arg och ledsen när hon hade färg på händerna och inte ville duscha, men sen lät hon mig ändå ta henne i famnen och trösta henne, trots att det var mig hon var arg på. Och att hon var så glad över att få gå och lägga sig och höra saga. Det har gjort hela den här dagen till en riktigt bra dag och jag tror att jag känner varför jag ville vara au pair. Det är för alla de här stunderna. De små grejerna som barnen gör som gör att man känner sig lycklig och älskad. Som när vi satt i parken och åt mellis och hon lutar sig mot mig och håller om mitt ben. Eller som att hon valde att gå med mig till bussen och inte åka med sina föräldrarna. Som sagt så blir man löjligt glad av så lite och jag hoppas att det här är en förändring i hennes beteende som kommer att hålla i sig. Visst att hon vissa dagar kommer vara på dåligt humör men jag hoppas att hon i fortsättningen kommer att vara gladare och snällare i mitt sällskap.


Av amandahermansson - 7 november 2016 09:00

Så igår tog vi våra cyklar och åkte på en liten cykelutflykt. Kasia fick börja cykla tidigt, hon mötte upp Sophie i la Cala och vi möttes sen i Rincon (jag fick alltså sovmorgon) för att cykla "åt andra hållet", dvs bort från Malaga. Vi cyklade längs med stranden så länge som vi kunde, vilket var typ rincon och byn efter och sen inte mer. Sen blev det väg och sen kunde vi cyklar en pytteliten bit vid stranden och när det inte gick mer så bestämde vi att stanna för lite mellis. 

 

Sen fortsatte vi och vi bestämde oss för att vårt slutmål fick bli Torre del Mar (där Kasia och jag var förra veckan) då det kändes lagom långt bort (8,6 km från där vi var då). På vägen stannade vi och tog kort på utsikten och även hälsade på några hästar. Sen kom vi äntligen fram. Då tog vi lite fina bilder med våra cyklar och sen hittade vi en restauragn vid stranden. Eftersom vi hade matsäck med oss så åt vi inte lunch utan jag åt en smörgås och sen beställde vi bara nåt att dricka. 

   

Sen köpte vi glass (såklart) och sen var det dags. Att bada. Vi hade bestämt att vi skulle bada, bara för att kunna säga att "vi har badat i havet i november". Det var ju trots allt ca 18 grader, dock så blåste det väldigt mycket. Men vi gjorde det. Dealen var 5 simtag och Kasia var den enda som inte gjorde det (hon räknade iallfall till 5 när hon doppade sig). Det var såklart skitkallt men faktiskt inte så kallt som jag hade förväntat mig. Men nu kan vi iallafall säga det: "vi har badat i november!"

Efter att ha badat så vände vi för att åka tillbaka. Då hade vi världens motvind... Och det var jobbigt.. Och Kasia cyklade skitfort... Och jag hade ont i rumpan för min sadel var himla obekväm... Men vi tog oss trots vinden framåt. Vi stannade återigen och tog kort på utsikten och sen fick vi stanna en gång för att dricka lite vatten. 

 

Sen hände det värsta, eller bästa. Det blev ganska kul ändå. Ca 5 km från Rincon så fick Kasia punktering... Så då fick vi börja gå. Som tur var hade vi kommit så långt så vi behövde bara gå en liten bit längs vägen innan vi kunde börja gå längs med stranden. Alltså det var ju såklart jättesynd att hon fick punka och hon skulle ju hela vägen tillbaka till Malaga också, men Sophie och jag (även Kasia) hade väldigt kul åt detta. I börjar var det mer "ååh nej!!!" men sen blev det bara komiskt och vi skrattade så himla mycket åt hela situation och allt annat. Så ja, därifrån fick vi gå vilket gjorde att det tog lite längre tid än vad vi räknat med. Men vi tog oss tillslut hem till mig där vi tänkte att om det inte går att pumpa upp däcket (ihopp om att det bara skulle va fel på ventilen eller nåt och inte riktig punka) så får hon lämna cykeln där och ta bussen hem. Men som tur var så var pappan hemma och när jag frågade honom om en pump så kunde han laga cykeldäck och hade dessutom utrustning hemma. Så han lagade däcket och de kunde cykla vidare hem till sig. 

Måste iallafall säga att trots detta lilla hinder på vägen hem så var det en lyckad utflykt, det är nog värt att jag kommer ha ont i rumpan imorgon (jag cyklade faktiskt runt 4 mil, för Kasia blev det dock 8 mil då hon har 2 mil ungefär till rincon, riktig kämpe. Men så är hon också den av oss som tycker om att cykla). 

Av amandahermansson - 6 november 2016 20:50

Long time no see. Ska för er skull (och för min när jag går tillbaka och läser om detta) berätta lite om de senaste dagarna. 

I fredags hade jag ingenting att göra utan det blev en lugn dag hemma. Såklart så var mamman hemma på förmiddagen och frågade om jag kunde ta en ny kurs, kanske tillsammans med Sophie, så jag inte  har tråkigt hela dagarna. JAg vet inte hur många gånger jag har tänkt på att göra ingenting och allt det där och jag orkar inte skriva om det nu, men grejen är att det är skönt att ha några dagar då och då där man inte gör nåt speciellt utan bara tittar på serier och chillar. Och det är inte tråkigt, jag tycker det är ganska mysigt. Eller när man sitter uppkrupen med en bok och glömmer bort tiden helt. Hursomhelst så gick dagen och sen kom jag på att alla barnen slutade tidigt, men pappan hämtade dem i skolan så jag förberedde maten. När pappan sedan skjutsade de stora tjejerna till sin pappa så gick jag och Laia till parken. Jag hade alldeles för varma kläder på mig (hade jeans och stickad tröja) för jag trodde det var kallt men trots att det var mulet så var det 22 grader... Laia och jag hade iallfall en bra stund i parken och hon var snäll hela kvällen. Trots att pappan var hemma så gick hon och la sig med mig och efter att ha läst saga så sa jag godnatt och hon ropade inte på pappa utan jag stängde dörren och sen somnade hon. Kändes såååå skönt! Vanligtvis så går allt bra fram till att man ska gå ut ur rummet, då börjar hon ropa på den förälder som är hemma för att hon inte vill sova. Och för att slippa det så brukar jag sjunga vaggvisa tills hon somnar (vilket är snart då hon är så trött) men i fredags så behövdes alltså inte det vilket kändes som en enorm vinst. Haha jag var faktiskt lite stolt ;) 

 

Hon är ju ganska söt ändå!

Igår lördag, var tanken att vi skulle med bla kyrkkören och erasmus (typ nån form av utbytesprogram) på en hike i bergen. Men då det regnade så blev det inställt vilket faktiskt var bättree för mig eftersom jag hade rep med orkestern och vi har konsert nästa vecka. Repet gick bra och vi var inne i Malaga (inte lite i utkanten som vi brukar vara) och slutade dessutom lite tidigare så jag kom hem ganska tidigt, dock blöt och kall. Så jag åt, tränade lite, duschade och sen tittade jag på idol. Efter det gjorde jag mig iordning lite för Sophie och jag skulle gå ut och äta. Vi lyckades komma på olika bussar och satt i varsin buss och skrattade för oss själva, men sen hittade vi en restaurang där vi åt pizza och pasta. Efter det hittade vi en terass högst uppe på ett hotell där vi tog varsinn drink och satt och pratade hela kvällen. Var jättefin utsikt över det gamla slottet, romerska teatern och även över husen. Dock så var det ju mrökt så man såg inte så jättebra och det blev heller inga bra bilder.. Men vi hade iallafall väldigt trevligt!!

 

Idag var vi på cykelutflykt men det skriver jag om imorgon för nu är jag så himla trött så ska titta på något en stund, doobidoo tror jag, och sen sova. 

Av amandahermansson - 3 november 2016 18:45

Så i tisdags kväll (efter att ha skypeat med emma typ hela dagen <3<3<3) åkte vi till Malaga och gick på en guidad tur om filosofi. Lite stelt då det bara var vår familj och bara föräldrarna och jag som lyssnade fast det egentligen bara var pappan som var intresserad. Jag förstod inte jättemycket men vid några tillfällen pratade hon om saker som jag kunde sen vår filosofikurs på gymnasiet. 


Igår var det skola igen efter en lång helg. Laia vaknade tidigt både igår och idag och eftersom att båda föräldrarna var hemma och de även skjutsade henne till bussen så hade jag inte så jättemycket att göra. Igår åkte jag runt 8 in till malaga för att gå till polisstationen igen. Kom dit strax efter 9 och då var det knappt nån kö. Så fick komma in snabbt, men där var det en ny kö. Haha... Men det gick "ganska snabbt" totalt tog det helt 1 timme. Det fanns två köer, en för de med "cita" (alltså har så svårt att komma på det svenska ordet, det borde va möte men det passar inte riktigt tycker jag) iallafall, den andra kön var endast för att få ett "cita". Så när jag var klar så hade jag fått en dag och tid (7/12 11.30) och även fått reda på vilka papper jag måste ta med mig då. 

Eftersom jag var klar så tidigt så gick jag in till centrum. Tog ca 30 min men jag var på jättebra humör (av nån anledning?) och pratade med mamma i telefon så det gick jättesnabbt. 

Såklart så gick jag in på mango, bara för att titta. och vad hittade jag om inte en jättefin svart klänning som blir perfekt för konserter, helgdagar och finare grejer. Köpte även en födelsedagspresent/julklapp till någon. Sen gick jag till ett cafe och åt smörgås och läste min bok. 

Tog bussen hem och sen rullade eftermiddagen på. På kvällen gick föräldrarna på promenad och jag åt middag med Laia. När jag bar undan hennes tallrik så somnade hon vid bordet så jag tänkte bära henne till toan så hon kunde kissa och sen till sängen. Men då ville hon såklart titta mer på tv så jag lämnade henne i soffan medan jag åt i hopp om att hon skulle somna. Min plan lyckades nästan men när jag bar henne till sängen så började hon skrika "tele, tele, tele" (=tv) och precis när jag fått henne lugn och hon nästan sov så kom föräldrarna hem.Såklart hörde hon dem och då var allt förstört och hon var klarvaken igen. Suck. Men då fick dem ta hand om henne så ja.. 

Idag mötte jag upp Sophie, vi låg på stranden (det fina vädret håller i sig!!) och pratade och sen gick vi och åt smörgås på ett cafe innan hon var tvungen att gå. Jag tänkte ligga kvar en stund på stranden och läsa men jag var så himla kissnödig så gick hem. Nu har jag hämtat Laia osv och förösker övertala henne att duscha, för jag vill nämligen titta på handboll som börjar nu. 

Av amandahermansson - 1 november 2016 13:15

Så igårkväll klädde barnen ut sig. Först åkte tjejerna och äldsta killen iväg till några kompisar. Laia var utklädd till en häxa och vi åkte lite senare. Vi parkerade och sen gick vi tillsammans med massa andra utklädda människor längs med strandpromenaden mot tunnlarna mellan rincon och la cala. De hade gjort en av tunnlarna till en "skräcktunnel" och vi stod i kö i ca 40 min för att få gå igenom den. Jag var faktiskt lite nervös haha, jag har aldrig gått i spökhus eller liknande så jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera och jag visste ju inte heller hur läskigt det skulle vara. Visade sig inte vara så farligt, jag blev bara rädd en gång och för det mesta skrttadejag bara åt sakerna.De hade ändå gjort ett bra jobb för jag tror att många blev väldigt rädda och jag tyckte det var bra gjort. Det fanns även en liten scen och utklädda personer som sjöng och så fanns det grill osv. kul att det var så "stor" grej här med tanke på att vi inte firar halloween i sverige. Det var kul att så många, både vuxna och barn, var utklädda och att alla gick samma väg tillsammans. Lite ironiskt var dock att när jag gick i de här tunnlarna häromdagen så tänkte jag att jag aldrig skulle gå där själv på kvällen, och nu gick jag där på kvällen, visserligen inte själv, men med massa häxor, späken och monster ;) 


Kom hem runt 11 och då gick jag och la mig på en gång. Sov ganska länge imorse (till 8.30) och när jag gick upp och frågade pappan om de ätit frukost sa han nej och sen (som jag uppfattade det) att om jag inte ville vänta så kunde jag äta nu för de höll på att duscha. Men när jag satt och åt så kom han och frågade "äter du frukost själv?" och jag insåg att han måste ha sagt om du väntar lite så äter vi frukost efter att alla duschat eller nåt liknande... haha kände mig så dum men aja.. inte mycket att göra åt saken när jag redan hade ätit upp mina mackor.. IStället gick jag ner och väntade på att emma skulle vakna då vi ska skypea idag. Vi har skypeat en stund men nu sitter dem och äter därhemma. Nudlar, bacon, svamp och majs. MMMMM vill också äta det. Nu börjar jag sakna all "vanlig" mat som vi brukar äta hemma. Dock så tror jag att vi kanske ska äta nåt gott till lunch idag. Hoppas det så jag inte behöver tänka på det dem äter därhemma.. Iallfall när emma och jag har ätit färdigt så ska vi lägga fram de kläder och saker som mormor och morfar ska få ta med sig när de kommer hit. Nästan bara två veckor kvar!!! Längtar så himla mycket!! 

Jag hade ingen utklädnad (hittade en häxhatt senare) så jag klädde ut mig med ett halloweeen-filter på snapchat ;) 

me


Hola amigos!
Amanda, 19 år från Eskilstuna här. Just nu är jag dock i Spanien och upplever min dröm att jobba som au pair! Om du fortsätter klicka in på min blogg kan du följa min resa :)

mina blogg dagar

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2016 >>>

sök

kategorier

arkiv

tidigare år


Skapa flashcards